Fords Gin / Aperitif z Gorzkich Pomarańczy / Limonka / Kordiał Pomarańczowy / Białko
Gentleman Jack Rare Tennessee Whiskey / Amaretto Disaronno / Cytryna / Migdał / Jabłko
Finlandia Vodka / Kordiał Hibiskus-Kafir / Limonka / Prosecco
El Jimador Blanco / Ananas / Anyż / Kardamon / Cytryna / Białko
Gin / Assam / Bergamotka / Cytryna / Soda
Bacardi Carta Negra / Miód Pitny / Śliwka
Bacardi 8 / Limonka / Mięta / Demerara / Prosecco
Finlandia Vodka / Kahlua / Espresso
Fords Gin / Luxardo Bitter / Martini Rosso
Gentleman Jack Rare Tennessee Whiskey / Luxardo Bitter / Martini Rosso
Goslings / Limonka / Angostura / Ginger Beer
Finlandia Vodka / Limonka / Ginger Beer
Jack Daniel’s Tennessee Whiskey / Czerwone wino / Cytryna / Syrop cukrowy / Białko / Angostura
Dewar’s White / Cytryna / Syrop cukrowy /Białko / Angostura
Finlandia Vodka / Cytryna / Syrop cukrowy / Białko / Angostura
Gin / Cytryna / Syrop cukrowy / Soda
Luxardo Aperitivo / Prosecco / Soda / Pomarańcza
Woodford Reserve / Cytryna / Ginger Beer
El Jimador Blanco / Grejfrut / Limonka / Agava
Woodford Reserve / Demerara / Angostura
Gentleman Jack Rare Tennessee Whiskey / Martini Rosso / Angostura
Jack Daniel’s Tennessee Whiskey / Miód / Imbir / Cytryna
Fords Gin / Prosecco / Cytryna / Bitter brzoskwiniowy
Jack Daniel’s Tennessee Whiskey / Cytryna / Likier pomarańczowy / Syrop cukrowy / Soda
>
Unikalna japońska whisky single grain, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się na wyposażeniu destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a.
Wyjątkowy blend będący kompozycją blisko 100-u różnych whisky: single malt z Miyagikyo i Yoichi oraz grain whisky produkowanej z kukurydzy.
Brilliance to delikatna, nietorfowa whisky single malt, która została wyprodukowana, z uprawianej u podnóża Himalajów, 6-cio rzędowej odmiany jęczmienia i dojrzewała beczkach po bourbonie w gorącym klimacie Goa.
Caribou Crossing to produkowana już od XIX wieku kanadyjska whisky typu single barrel. Do zabutelkowania wybierane są tylko najlepsze beczki pełne whisky o bogatym i skoncentrowanym smaku i aromacie.
Jameson to irlandzka whiskey typu blended, która od blisko 230 lat powstaje zgodnie z niezmienną, doskonałą recepturą. Delikatny sak zawdzięcza tradycyjnej irlandzkiej sztuce tworzenia whiskey metodą potrójnej destylacji i dojrzewaniu przez 5-7 lat w beczkach po burbonie i sherry.
Sexton to Irlandzka whisky single malt. Produkowana w Uster – Północna Irlandia. Dojrzewa 4 lata w opalanych beczkach z europejskiego dębu, w których przez 2 lata leżakowała sherry Oloroso. Jak przystało na Irlandzka whiskey produkowana jest z lokalnego jęczmienia i trzykrotnie destylowana w tradycyjnych miedzianych alembikach.
Irishman Small Batch to potrójnie destylowana irlandzka whisky single malt dojrzewająca przez 10 lat w dwóch typach beczek, po sherry Oloroso i po bourbonie.
Dewar's 15 yo Double Aged to szkocka whisky blended wprowadzona na rynek w 2010 roku. Jej recepturę opracowała Master Blender Stephanie Macleod, która postanowiła stworzyć słodszą i lżejszą odsłonę blended whisky Dewar's. Dzięki unikalnemu procesowi podwójnego starzenia (double aged) Dewar's 15 yo jest niezwykle gładka, z nutami miodu, toffi i kwiatów.
Monkey Shoulder to triple malt, bez bagażu tradycji i nadmiernego sztywniactwa. Jego bogatym smakiem i aromatem można się delektować z dodatkiem wody lub lodu. Zachęcamy jednak do łamania skostniałych konwenansów i cieszenia się jego subtelnym smakiem w koktajlach.
Talisker 10 yo to whisky o wyjątkowym i niestandardowym zapachu: dosyć mocna dymność za którą kryje się słodka gruszka i jabłko z nutką morskiej soli. Smak charakteryzuje się torfowością i pieprznością, z dodatkiem solanki i jęczmienia. Całość balansują owoce sadu.
Ardbeg 10 yo charakteryzuje się waniliowym zapachem, przechodzącym do torfowości, wody morskiej oraz delikatnych cytrusów. Rozpływający się w ustach smak otwiera słodka wanilia, doskonale balansowana przez limonkę, przyprawy i torf z towarzyszącą im wzrastającą dymnością. Rozgrzewający, długi finisz oferuje dymność oraz karmel z solą morską. Doskonały wybór dla miłośników whisky dymnych.
i. Warto przytoczyć w tym miejscu fakt, iż w 2011 roku whisky ta została nagrodzona srebrnym medalem na International Wine & Spirits Competition w kategorii na najlepszy single malt ze Speyside bez deklaracji wieku.
10-letni BenRiach the Original stworzony przez dr Rachel Barrie to podstawowa whisky otwierająca gamę produktów tej gorzelni. Zestawiona z 3 rodzajów beczek – beczek po bourbonie, sherry oraz virgin oak przez minimum 10 lat deklarowane na etykiecie.
Dymny i mocno torfowy 10-latek szkockiej destylarni Benriach to najnowszy wypust marki, zaprezentowany światu w 2020 roku. Intensywny i bogaty w aromaty single malt stanowi kontynuację serii poświęconej mocno surowym dramom, pełnym akcentów dymu z ogniska, popiołu i tytoniu, a także soli morskiej i wodorostów.
Złocisty trunek dojrzewał w beczkach po sherry, porto i bourbonie przez co najmniej 12 lat. Zachwyca akcentami kawy z cynamonem, falami soczystych śliwek i elementami słodkiego syropu klonowego.
Do jej stworzenia wykorzystano torfowe i nietorfowe destylaty dojrzewające w beczkach po bourbonie, sherry oraz marsali. Dwunastolatek funduje akcenty soczystych owoców, nuty orzechów, brązowego cukru oraz niuanse klasycznego popiołu z ogniska.
Majstersztyk od destylarni BenRiach. Ta oryginalna i wspaniała whisky dojrzewała w czterech rodzajach beczek; po burbonie, dębowych użytych po raz pierwszy, po sherry Pedro Ximenez oraz po czerwonym winie. Właśnie to połączenie powoduje eksplozję smaków na naszym podniebieniu.
Dojrzewa w starannie selekcjonowanych beczkach po Hennessy, dzięki czemu możemy poczuć nuty klonu. Butelkowany z mocą 50% alkoholu, bez dodatku sztucznych barwników.
Jest to pierwsza odsłona po otwarciu wcześniej zamkniętej destylarni. Dojrzewa w beczkach po bourbonie, pierwszego i wielokrotnego napełnienia, natomiast finisz odbywa się w beczkach po sherry Oloroso pierwszego napełnienia, przez okres 6 miesięcy.
Whisky single malt z regionu Highland. Na rynek została wprowadzona w 2014 roku w celu uzupełnienia oferty tej destylarni o whisky o profilu torfowym. Powstaje na bazie słodu jęczmiennego natorfionego do poziomu 20 PPM. Proces dojrzewania odbywa się w beczkach po bourbonie.
Glendronach 12 yo wita przyjemnym zapachem, na który składa się zbalansowana mieszanka zbóż, rodzynek, cynamonu, a także imbiru, orzechów i limonki. Smak natomiast, to połączenie jabłek, toffee i delikatnej wanilii z nutami ciemnych owoców, marmolady, orzechów laskowych i czekolady. Finisz oferuje przydymione toffee oraz owocowość.
Posiada przyjemny zapach odznaczający się nutami kawy, biszkoptów, a także rodzynek i masła. Smak to natomiast mieszanka czarnej porzeczki i orzechów w towarzystwie lukrecji i brązowego cukru. Wszystko to pozostawia za sobą finisz w postaci pomarańczy, suszonych owoców i delikatnego akcentu imbiru. Bez wątpienia jest to warta uwagi propozycja prosto z Highlands.
Ciepłe i zmysłowe aromaty sherry przeplatają się ze słodkimi nutami rodzynek, dżemu morelowego i orzechów. W smaku na pierwszym planie pojawiają się orzechy włoskie, mocno palone ziarna kawy oraz melasa, po czym smak rozwija się w kierunku ciemnej czekolady i skórki pomarańczowej. Finisz jest długi z akcentami dębu, imbiru i zielonej herbaty.
Glendronach 21 yo to interesujący przedstawiciel single maltów z regionu Speyside. Wita nas zapachem charakteryzującym się drewnem, owocami: głównie jabłkami i figami oraz ciastem orzechowym z kawą. Następnie, w smaku wyczuć da się słodycz, brzoskiwinie i rodzynki w połączeniu z ciemną czekoladą i dębem. Czekoladowy finisz idzie w parze z soczystymi owocami oraz pieprzem.
To legendarna amerykańska whiskey produkowana w miejscowości Lynchburg w Tennessee. Alkohol wytwarzany na miejscu, głównie z kukurydzy, poddawany jest filtracji w kolumnie z węgla drzewnego, kropla po kropli, aby następnie trafić do dębowych beczek wyrabianych przez mistrza bednarstwa, gdzie spędza tak dużo czasu, by osiągnąć dojrzałość i niepowtarzalny smak.
Wspaniała odsłona klasycznej whisky z dodatkiem aromatycznego jabłka. Butelkowana z mocą 35% alkoholu. Smak chrupiącego, zielonego jabłka, zanurzonego w klasycznej whiskey, która ubogaca go o nuty karmelu, dębu oraz kompozycję wonnych przypraw
Jack Daniel's Fire Tennessee Whiskey powstał z połączenia No.7 z ognistym smakiem cynamonowego likieru. Jest słodki, a jednocześnie korzenny i pikantny. Delikatne nuty wanilii przeplatają się z mocnym smakiem cynamonu. Dzięki temu niezwykłemu połączeniu powstał produkt niesamowicie wielowarstwowy, w którym doskonale bilansuje się słodycz i pikantność.
Jack Daniel's Tennessee Honey jest prawdopodobnie najpopularniejszym likierem miodowym składającym się w głównej mierze z whiskey, a konkretnie Jacka Daniels'a Tennessee Whiskey oraz naturalnego miodu.
Jack Daniels Tennessee Rye jest wytwarzana przy użyciu wody z jaskini Lynchburg's Cave Spring Hollow, jaskini z warstwami wapienia, które usuwają żelazo z wody i nadają trunkowi charakterystycznego smaku. Do filtracji stosuje się również węgiel z drzewa klonowego.
Gentleman Jack jest jedyną na świecie whiskey filtrowaną dwukrotnie przez 3-metrową warstwę klonowego węgla drzewnego, pierwszy raz zanim trafi do nowych, dębowych beczek, drugi raz już po zakończeniu dojrzewania. Najbardziej przypadnie do gustu konsumentom, poszukującym trunku, który w najlepszy sposób będzie pasował do ich wyszukanego smaku.
Jack Daniel's Single Barrel jest pełna indywidualnych cech, jak każda z dębowych beczek, w których dojrzewa. Każda partia różni się od siebie, gdyż nie jest to whiskey mieszana, a nalewana z pojedynczych beczek. Dostępna na rynku od 1997 roku. Whiskey pełna harmonijnych aromatów przypalonej dębiny, karmelu i leciutkich nut miodowych.
Jest to kompozycja wytwarzana w 70% z żyta, w 18% z kukurydzy i w pozostałych 12% ze słodu jęczmiennego. Złożone smaki dojrzałych owoców mieszają się z lekkimi przypieczonymi nutami dębu, tworząc smak bogaty w przyprawy z przyjemnym zakończeniem.
Jack Daniel's Gold najlepiej smakuje bez dodatków. Trunek, jako niezwykle delikatna pozycja wśród oferowanych przez markę, wyzwoli w pełni walory smakowe i aromatyczne podany bez towarzystwa kostek lodu czy wody. Ciekawym rozwiązaniem będzie jednak podbicie smaku kawałkiem gorzkiej czekolady lub praliny.
Jack Daniel's Sinatra Select to wyjątkowa edycja dobrze znanej Tennessee Whiskey. Swoją bogatą postać, 45% whiskey, uzyskała dzięki dojrzewaniu w specjalnie spreparowanych beczkach zwanych "Sinatra Barrels", które po wewnętrznej stronie posiadają ręcznie wykonane głębokie rowki. Naraża to trunek na kontakt z dodatkowymi warstwami dębu, które nadają intensywny bursztynowy kolor i odważny charakter. W smaku delikatne zadymienie idealnie komponuje się z gładkim waniliowym finiszem, które śmiało oddają charakter samego Franka Sinatry.
Woodford Reserve to ręcznie produkowany bourbon klasy premium otrzymywany z mieszanki najwyższej jakości zbóż oraz wody głębinowej. Cechuje go atrakcyjna miodowa barwa, złożony zapach (m.in. suszone owoce, pomarańcza, wanilia i tytoń) oraz uwodzicielski smak (cytrusy, cynamon, toffi, karmel i przyprawy). Radość degustacji potęguje długi finisz.
Woodford Reserve Rye Whisky® wykorzystuje pochodzącą sprzed prohibicji recepturę zawierającą 53% żyta, oddając tym samym hołd oryginalnej whiskey żytniej oraz tworząc profil smakowy z dominującymi nutami pikantnych przypraw i tytoniu, uzupełnionymi o smaki owoców, kwiatów i delikatnej słodyczy.
Aromat: Bogate nuty ciemnych owoców, karmelowy, ostry miód, czekolada, marcepan i prażony dąb Smak: Mocna mieszanka ciemnej wanilii karmelu, orzecha laskowego, jabłka i przypraw Finisz: Długi i kremowy, z nutą jabłka w miodzie
O wysokiej zawartości żyta (niemal 30%) jest starzony przez minimum 10 lat w wypalanych beczkach z amerykańskiego białego dębu. Dodatkowe lata leżakowania tworzą Bourbon, który oferuje konsumentom jeszcze bogatsze i bardziej złożone doświadczenia smakowe.
Whiskey Bulleit Rye to żytni amerkański trunek tworzony zgodnie ze 175-letnią recepturą. Pochodzi z Lawrenceburga w stanie Kentucky. Charakteryzuje się pełnym słodyczy i delikatności aromatem, z dominującymi nutami miodu, wanilii i marmolady pomarańczowej. Bulleit Rye nieprzerwanie otrzymuje wyrazy najwyższego uznania, uzyskując na przykład 96/100 punktów w Whisky Bible (Biblii whisky) Jima Murray’a.
Whisky pochodząca ze stanu Kentucky w Stanach Zjednoczonych. W odróżnieniu od innych whisky, które używają żyta jako ziarna smaku, Maker’s Mark wykorzystuje czerwoną pszenicę ozimą dla bardziej miękkiego, słodszego i wyróżniającego się charakteru. Dzięki temu smak bogaty jest w nuty dębu i karmelu o gładkim i długimi finiszu.
Aromat świeży i cytrusowy, z wyraźnie wyczuwalnymi nutami suszonej skórki pomarańczy i przypraw. W smaku akcenty rodzynek, karmelu, moreli, pomarańczy, goździków i przypraw, z długim cynamonowym finiszem. Idealny do picia solo lub na lodzie. znakomicie pasuje też do koktajlu „Old Fashioned”.
Sazerac Rye to symbol Nowego Orleanu. Ta żytnia whiskey powstała na początku XIX wieku, kiedy coraz bardziej popularny stawał się typ lokalu o nazwie saloon. Wkrótce ulice Nowego Orleanu zapełniły się saloonami, w których królował drink typu Toddy. Na Royal Street, jeden z lokali - Sazerac podawał tego drinka z dodatkiem swojej żytniej whiskey oraz Peychaud’s Bitter. Koktajl ten zaczął być rozpoznawalny pod nazwą Sazerac i był pierwszym nazwanym koktajlem w Ameryce! Od żytniej Sazerac Rye wszystko się więc zaczęło.